O nas

Zakaj se obrniti na nas?

Smo skupina strokovnih delavcev, različnih metodoloških pristopov, ki delujemo kot integrativen tim.  Pokrivamo široko področje psihološkega svetovanja, kamor sodi psihosocialno svetovanje, psihoterapija, psihoanaliza, osebnostni trening kot tudi psihoedukacijska izobraževanja in različni treningi osebnih in poklicnih veščin. Vizija naše ustanove je pomagati ljudem najti pot k polnemu, osmišljenemu življenju. Prepričani smo, da pot naprej vedno obstaja, le poiskati jo je treba, pri čemer vam lahko pomagamo. Psihološko svetovanje pomaga posamezniku obnoviti polni potencial njegovega bivanja. Gre za proces, v katerem svetovalec pomaga posamezniku poiskati in razviti njegove lastne vire moči (notranje in zunanje), pomaga pri obvladovanju težav, odnosov, strahov, jeze in vsakodnevnih ovir.

Dobrobit uporabnikov

Kot integrativen tim omogočamo pomoč na vseh temeljnih področjih psihololoških znanosti in našim uporabnikom zagotavljamo profesionalne storitve v dobrobit uporabnikom. Vodi nas poklicanost, odgovornost in etičnost.

Delo za skupnost

Predani smo delu za dobrobit skupnosti, zato kot strokovni delavci sodelujemo v različnih društvih, določen delež svojih storitev opravimo brezplačno.

Sodelavci
Profile Image

Barbara Humar

Psihosocialno svetovanje in coaching

Psihosocialno pomoč in svetovanje izvajam Barbara Humar, edukantka psihosocialnega svetovanja na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in Master in Proffesional Coaching z certifikatom mednarodne univerze v Milanu, Italija. Svoje delo dopolnjujem tudi z terapevtskimi tehnikami čuječnosti – ACT (Terapija sprejemanja in predanosti ), CFT (Compassion focused therapy) ter Single session Therapy, tretjega vala vedenjsko kognitivne terapije. Na podlagi 25-letnih poslovnih izkušenj izvajam tudi programe za razvoj vodilnih kadrov v podjetjih.

Profile Image

Bojan Zadravec

Psihosocialno svetovanje

Psihosocialno pomoč in svetovanje izvajam Bojan Zadravec, edukant psihosocialnega svetovanja na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Svoje delo dopolnjujem tudi z terapevtskimi tehnikami čuječnosti – ACT (Terapija sprejemanja in predanosti ), CFT (Compassion focused therapy) ter Single session Therapy, tretjega vala vedenjsko kognitivne terapije.

Profile Image

Janja Kaiser Zupančič

Psihoanaliza in psihoterapija

Mag. prava in lakanovska psihoanalitičarka z zasebno prakso v Ljubljani in Strasbourgu. Diplomirala sem na Medicinski fakulteti Univerze Louis Pasteur v Strasbourgu. Formacije in izobraževanje sem opravljala v okviru lakanovske šole ASSERC – Enseignement et recherche clinique. Klinične izkušnje sem pridobila v Strasbourski psihiatrični bolnišnici CMP- Hôpital psychiatrique de Strasbourg, ter medicinsko-psihološkem centru za študente CAMUS. Od leta 2005 do 2016 sem opravljala psihoanalitično usposabljanje na Ecole Psychanalytique de Strasbourg in na Združenju za psihoanalitišno usposabljanje in freudovske raziskave na Univerzi Paris V – Réné Descartes v Parizu. Delovala sem tudi v okviru klinične sekcije združenja Freudovske šole v Strasbourgu in Parizu UFORCA. Sem aktivni član in slovenska uradna predstavnica FEDEPSY – Fédération Européenne de Psychanalyse et Ecole Psychanalytique de Strasbourg, Francija. Od leta 2015 sem tudi članica ZPS – Združenja psihoterapevtov Slovenije.

Karmen Novak

Psihološko testiranje in svetovanje

Sem psihologinja, z diplomo in znanstvenim magisterijem s področja psihopatologij adolescentov in njihove diagnostike. Že 15. leto  svetujem otrokom, mladostnikom in staršem. Uspešno se ukvarjam tudi s partnerskim svetovanjem. Pri svojem delu združujem različne svetovalne in mediacijske pristope ter terapevtske tehnike tretjega vala kognitivno-vedenje terapije ACT (Terapija sprejemanja in predanosti). Usposobljena sem za izvajanje psihodiagnostike, ki je v pomoč posameznikom pri spoznavanju sebe skozi različne aspekte (v namene oblikovanja partnerstva, kariere ipd.), kakor tudi psihodiagnostike za potrebe organizacij.
Strokovno aktivna sem z objavo člankov in s prispevki na mednarodnih konferencah.